Lid worden van de uitvaartvereniging geeft u vanzelfsprekend voordelen. Bij overlijden heeft u niet alleen recht op ons voorzieningenpakket, maar u heeft ook een ledenvoordeel op de totale nota.

Personen tussen 30 en 60 jaar die als lid willen toetreden, betalen een inhaalcontributie (aantal jaren boven de 30 x de voor dat lid geldende contributie). Een lid dat is verhuisd naar een plaats buiten het werkgebied van de vereniging, kan lid van de vereniging blijven. Ingeschreven kinderen worden in het kalenderjaar waarin ze 18 jaar worden aansluitend als zelfstandig lid ingeschreven, uiteraard mits en vanaf het moment dat de vereiste contributie is voldaan. Bij inschrijving als lid ontvangt u het huishoudelijk reglement en de statuten van de vereniging. U kunt het aanmeldingsformulier downloaden.

Contributie

De contributie voor het jaar 2024  is op 8 november 2023 op de algemene leden vergadering vastgesteld.
De bedragen zien er als volgt uit:
echtparen en samenwonende partners  tot 65 jaar*   € 104,– per jaar
één ouder gezinnen  € 52,- per jaar
alleenstaanden van  18 tot 25 jaar    € 26,00 per jaar
alleenstaanden van  25  tot 65 jaar  € 52,- per jaar
echtparen en samenwonende partners van 65 jaar* en ouder  € 86,– per jaar
alleenstaanden van  65 jaar en ouder  € 43,- per jaar
* indien één van de partners de leeftijd van 65 jaar heeft bereikt.
kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd mits hun naam is doorgegeven aan het secretariaat van "Wijhe Samen".

Voorzieningenpakket

Bij overlijden heeft u recht op het basispakket:

  • diensten uitvaartzorg
  • 4 etmalen opbaring
  • laatste zorg overledene
  • een graf- c.q. crematiekist zijnde een imitatie eiken kist
  • 50 rouwbrieven incl. postzegels
  • gebruik lijkauto
  • aangifte gemeente

Jaarlijks wordt de geldwaarde van het pakket in de algemene ledenvergadering vastgesteld.
Deze waarde is voor het jaar 2024  vastgesteld op  € 2.400,- per persoon.

Wijhe Samen werkt samen met uitvaartverzekering Twenthe NV*

Twenthe, samenwerkingspartner van Uitvaartvereniging Wijhe Samen*, is al meer dan 80 jaar zelfstandig uitvaartverzekeraar. Met meer dan 90.000 verzekerden is Twenthe specialist op het gebied van uitvaartverzekeringen en kan u van alle informatie voorzien.

Twenthe werkt veel samen met uitvaartverenigingen. In overleg met het bestuur van de vereniging verzorgt Twenthe onder andere de informatieverstrekking over het lidmaatschap (ook voor aspirant-leden). Vaak gebeurt dat via een persoonlijk gesprek, want door persoonlijke wensen is iedere uitvaart anders en verschillen ook de kosten. In combinatie met het lidmaatschap van de vereniging kan Twenthe maatwerk leveren. Ook als er al andere voorzieningen of verzekeringen zijn. Zo verzekert u nooit teveel! De medewerkers van Twenthe verstrekken u graag alle informatie hierover, uiteraard geheel vrijblijvend*. Ons devies: Voorzorg voorkomt zorg!

En de uitvaartverzorging? Die blijft onveranderd en op de wijze zoals u dat wenst. Heel flexibel dus.

Heeft u vragen over het lidmaatschap of wilt u informatie over de plaatselijke uitvaartkosten? Bel vrijblijvend of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website www.twenthe.nl. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met het bestuur.

Adresgegevens Twenthe:

Postbus 191, 7500 AD Enschede,

tel. 053-4312732,

*Let op:

Uitvaartvereniging Wijhe Samen is het niet toegestaan te adviseren of te bemiddelen in verzekeringen, omdat de vereniging hiervoor geen vergunning heeft. Twenthe is wel in het bezit van de juiste vergunningen. De vereniging vindt het belangrijk dat leden (maar ook niet-leden) worden geïnformeerd over het lidmaatschap en de plaatselijke uitvaartkosten. In dit kader is een samenwerkingsverband met Twenthe gesloten. Twenthe kan als zelfstandige Nederlandse verzekeraar (aanvullende) uitvaartverzekeringen aanbieden, maar uiteraard is een ieder geheel vrij te kiezen welke maatregelen zij willen nemen om de uitvaartkosten te dekken. Dit kan door middel van ons lidmaatschap, verzekeren, sparen en mogelijk ook nog op andere manieren.

Het bestuur van Uitvaartvereniging Wijhe Samen.